AKTUELLT JUST NU

Här publicerar vi sånt som inte finns på vårt ordinarie yogaschema - tex om vi tar in gästlärare och skapar unika workshops.

GRAVIDYOGA-KURS, 6 TILLFÄLLEN,
START 6 FEBRUARI 2019

Vi är superglada att nu kunna erbjuda specialanpassad yoga för dig som är gravid (från vecka 12 i graviditeten). Kursen är 6 veckor lång och passar alla som är gravida, oavsett tidigare erfarenhet av yoga. Du lär dig inte bara hur yogan kan vara till stor hjälp fysiskt men också hur avslappning, meditation och andning kan fungera som ett effektivt verktyg under hela din resa. I slutet av kursen är den också förlossningsförberedande.

Lite att tänka på före praktik av Gravid yoga:
- Väntar tvillingar: magen blir större och tyngre fortare än om du väntar ett barn. Det går bra att yoga, men efter medgivande från din läkare eller barnmorska.
- Barnet ligger i sätesbjudning: Det går bra att yoga om barnet ligger i säte.
- När ska jag alltid rådfråga min läkare innan jag gör Gravidyoga: Vid högt blodtryck, försvagad livmoderhals, vid diabetes, någon hjärt- & kärlsjukdom eller annan fysisk eller psykisk åkomma eller sjukdom. Likaså om man har haft upprepade missfall.
- När ska jag inte utöva någon fysisk aktivitet alls, inte heller göra Gravidyoga: Om du har Placenta previa (föreliggande moderkaka).
- Vid följande tillstånd bör du avstå helt från att yoga och istället kontakta en läkare: akut illamående, suddig syn, plötslig svullnad i händer eller fötter, blödningar, feber, frossa, kamp, ihållande huvudvärk eller migrän, ihållande smärta, utebliven fosterrörelse, andfåddhet, tryck över bröstet, smärta i buken eller bäckenet, ihållande sammandragningar, vattenavgång.

Vår kompetenta lärare Elin Lundgren guidar dig på ett mjukt sätt och har lång erfarenhet av yoga och är just nu gravid med sitt andra barn.

Kursen startar 6 februari och körs varje onsdag kl. 19.15-20.30 t.o.m. 13 mars.

BOKA GRAVIDYOGAN

Kursavgiften är 1200kr och betalas vid första tillfället.
Anmälan sker till info@yogabeat.se
Anmälan är bindande.

BOKA WORKSHOPEN

Pris för workshopen är 550kr per par och kan betalas på plats eller i förskott med faktura.
Bokning sker via tidsbokaren: www.timecenter.com/yogabeat
Observera att bokning är bindande och att inga pengar återbetalas vid sjukdom eller försenad avbokning.
Avbokning måste ske senast 5 dagar innan utsatt datum.

WORKSHOP I MASSAGE FÖR PAR - INFÖR ALLA-HJÄRTANS DAG, 10 FEBRUARI KL. 10.00-12.00

Vill du lära dig hur du ska massera bort spänningar och stelhet från din partner utan att få ont i tummarna? Alla får vi då och då ont i nacke, axlar, rygg, men vi vet sällan vad vi gör när vi egentligen trycker och klämmer lite på den andres axlar. Den här workshopen riktar sig till kärlekspar som vill få bättre koll och kunna hjälpa den andra personen till avslappning och mindre värk.

Kom tillsammans med din partner och lär er effektiva massagetekniker som ni kan använda i vardagen. Vi varvar teori och praktik i en stämningsfull miljö med lugn musik och svagt ljus. Vi går igenom hur ni masserar rygg, nacke, händer och ansikte så att ni sedan är redo för alla hjärtans dag och alla andra dagar ni vill ge extra omtanke och kärlek till er partner :) 

Ni kommer bli tilldelade yogamattor att ligga på (ta med egen om du äger någon), filt och handduk. Ni kommer även få en liten flaska med massageolja.
Tjejer får gärna ha en uppknäppbar BH då det blir smidigare för er när ni ska massera.

Workshopen leds av Kristina Lasan, utbildad inom massage och yoga och har masserat klienter dagligen i 6 år.

Varmt välkomna till en härlig stund tillsammans och en investering i kärlekslivet :)

GÄSTLÄRARE: ELAINE DE SOUZA - INVERSIONS 101
17 MARS 2019, KL. 9-12 & 13.30-16.30

Inversioner fascinerar oss som människor och yogis. De lockar oss med både ögat och känslan och berör viktiga känslor som mod och rädsla. Fysiologiskt erbjuder de enorma fördelar både på in och utsida. 

Denna workshop ger dig möjlighet att utveckla alla dina inversioner och du kommer få praktisera alla klassiska inversionerna som skulderstående, huvudstående, underarmsbalanser och handstående .Du kommer arbeta med grunderna, teknikfokuserat och pedagogiskt hela vägen upp till de mest utmanande postitinerna. Du kommer också få göra inversioner som är lugnande och återhämtande.

Vi startar med Vinyasa Yoga och går sedan vidare med variation i intensitet och teknik genom att praktisera stående, sittande, liggande, mot vägg och på golv med passning. Vi går igenom skuldror, nacke, huvudplacering och handleder. Vi praktiserar genom hela kroppen med Bandhas, (core), höfter, ben och fötter i oilka balans, stabiliserings och alignmentövningar. Passar både för dig som vill arbeta igenom grunderna ordentligt och för dig som vill finjustera din praktik.

Workshopen avslutas med ett lugnare flöde med återhämtning som komplement till den intensivare praktiseringen. 

Observera att alla kan delta på denna workshop - du behöver INTE kunna stå på händerna eller huvudet sedan tidigare.

OM ELAINE

Elaine De Souza är född i Brasilien, omgiven av rytm, musik och rörelse.
Efter en karriär som professionell dansare tog hennes nyfikenhet för rörelse och akrobatik henne till yogan. Idag är hon en företrädare för modern yoga och omtalad för sina klasser i handstående, kreativa vinyasas, men också för sin djupa kunskap och energifyllda närvaro. Att träna yoga med Elaine är inte bara fysiskt, det är även flödande och sinnligt. När Elaine är på mattan vet du att du kommer att få praktisera rörlighet, styrka, balans koordination och hjärta.

Clear you Mind. Fill your Mind.

Web: www.elainedesouza.com
Elaines Facebook
Elaines Instagram
Elaines Youtube

BOKA DIG

Pris för denna heldagsworkshop är 1500kr och kan betalas på plats eller mot faktura i förskott.

Avbokning måste ske senast 5 dagar innan utsatt datum. Vid försenad avbokning eller vid sjukdom så kan avgiften inte återbetalas.

Boka dig som vanligt via tidsbokaren: www.timecenter.com/yogabeat