AKTUELLT JUST NU

Här publicerar vi sånt som inte finns på vårt ordinarie yogaschema - tex om vi tar in gästlärare och skapar unika workshops.

GRAVIDYOGA-KURS, 6 TILLFÄLLEN,
START 10 APRIL 2019

FULLBOKAD KURS!
Vi är superglada att nu kunna erbjuda specialanpassad yoga för dig som är gravid (från vecka 12 i graviditeten). Kursen är 6 veckor lång och passar alla som är gravida, oavsett tidigare erfarenhet av yoga. Du lär dig inte bara hur yogan kan vara till stor hjälp fysiskt men också hur avslappning, meditation och andning kan fungera som ett effektivt verktyg under hela din resa. I slutet av kursen är den också förlossningsförberedande.

Lite att tänka på före praktik av Gravid yoga:
- Väntar tvillingar: magen blir större och tyngre fortare än om du väntar ett barn. Det går bra att yoga, men efter medgivande från din läkare eller barnmorska.
- Barnet ligger i sätesbjudning: Det går bra att yoga om barnet ligger i säte.
- När ska jag alltid rådfråga min läkare innan jag gör Gravidyoga: Vid högt blodtryck, försvagad livmoderhals, vid diabetes, någon hjärt- & kärlsjukdom eller annan fysisk eller psykisk åkomma eller sjukdom. Likaså om man har haft upprepade missfall.
- När ska jag inte utöva någon fysisk aktivitet alls, inte heller göra Gravidyoga: Om du har Placenta previa (föreliggande moderkaka).
- Vid följande tillstånd bör du avstå helt från att yoga och istället kontakta en läkare: akut illamående, suddig syn, plötslig svullnad i händer eller fötter, blödningar, feber, frossa, kamp, ihållande huvudvärk eller migrän, ihållande smärta, utebliven fosterrörelse, andfåddhet, tryck över bröstet, smärta i buken eller bäckenet, ihållande sammandragningar, vattenavgång.

Vår kompetenta lärare Elin Lundgren guidar dig på ett mjukt sätt och har lång erfarenhet av yoga och är just nu gravid med sitt andra barn.

Kursen startar 10 april och körs varje onsdag kl. 19.00-20.30 t.o.m. 15 maj.

BOKA GRAVIDYOGAN

Kursavgiften är 1200kr och betalas vid första tillfället.
Du som har gått vår gravidyoga innan får 10% rabatt.
Anmälan sker till info@yogabeat.se
Anmälan är bindande.

Ayurveda föreläsning med Jasmin Hedlund
15 juni 10.00-12.00

Att använda Ayurvedan som ett verktyg för att se dig själv, andra och din omgivning kan hjälpa dig att hitta och bibehålla balans genom livet. Vi lär oss se våra egna och andras behov, förutsättningar och möjligheter vilket skapar den förståelse vi behöver för att leva ett harmoniskt liv.

Vi går igenom:

  • Vad Ayurveda betyder och kommer ifrån
  • Lär känna Vata Pitta & Kapha
  • Ser på hur vi kan skapa och bibehålla balans enligt Ayurveda (bla genom dygnsrytm, meditation m.m)


Det bjuds på Ayurvediskt Fika och material ingår

Investering: 300kr per person (även för dig med månad- och halvårskort)

Boka dig: Via tidsbokaren här! Avbokning måste ske minst 5 dagar innan föreläsning, sedan är din anmälan bindande. Vid sjukdom/missad föreläsning återfås inga pengar.

YOGARETREAT PÅ KYRKEKVARN 28-30 JUNI
"FOKUS & KREATIVITET"

Varmt välkommen till sommarens skönaste helg! Vi har varje år yogaretreat på Kyrkekvarn, en härlig oas där du kan gå och hälsa på islandshästarna, andas frisk skogsluft och njuta av lugnet. Under denna helg är temat Fokus och kreativitet. Och så lite lyx ;) Det innebär att du förutom att kunna bada i den stora poolen och värma dig i jaccuzin och bastun också kommer få ta del av spännande aktiviteter som stärker ditt fokus och tränar upp din kreativitet (exempelvis olika sorters skytte och några hemlisar). Detta tar vi även med oss in i yogan! Under helgen får du yoga 3 tillfällen och däremellan kan du hänga vid poolen, äta god vegetarisk mat och ta vara på en somrig helg med dig själv och likasinnade.

Vi bor i ett stort, fint hus med delade sovrum. 2 av rummen har enkelsängar och resten av rummen har dubbelsängar. Du behöver absolut inte ha några förkunskaper för att kunna vara med på detta retreat.

INVESTERING: 3000kr/person. All mat och aktiviter ingår i priset. Kan delbetalas på 2 månader.
BOKA DIG: Maila din anmälan till info@yogabeat.se (var noga med att meddela eventuella matallergier)
OBSERVERA att anmälan är bindande och inga pengar kan återbetalas.

Hitta till Kyrkekvarn!
 

PRELIMINÄRT UPPLÄGG

Fredag
15.00 Incheckning, rundtur och fördelning av rum
15.30 Fika, presentation av helgen
16.00 Mandala flow, yoga på ett kreativt sätt med Lotta
17.30 Kreativ hemlig aktivitet
19.30 Middag
20.30 och framåt – Pool häng, egentid

Lördag
8.00 Frukost
9.30 Morgonyoga med fokus på balans med Kristina
11.00 Egentid
12.00 Lunch
13.30 Kreativ hemlig aktivitet
15.00 Egentid
16.00 Fika
17.00 Fokusyoga med Kristina och Lotta
19.30 Middag
20.30 Poolhäng, egentid
22.00 Yoga Nidra för bättre sömn med Kristina (20 min)

Söndag
8.00 Frukost
9.00 Städning
11.00 Fokusträning - Vi testar blåsrör, armborst, luftgevär, pilbåge och lerduveskytte
Ca 13.00 Avslut