Kristina Lasan

Yoga bakgrund: Började yoga som 18-åring utan några mål eller tankar på att detta skulle bli det viktigaste i mitt liv. Efter flera år med mycket oro och ångest blev yogan ett verktyg för mig att hantera situationer och mitt mående på ett bättre sätt. Min yoga har sen dess sett väldigt olika ut, vissa perioder känner jag att jag vill leka och jobba med diverse armbalanser och utmana mig själv fysiskt och vissa perioder vill jag ägna mig åt meditation och lugn yoga som låter mig få slappna av och inte svettas en droppe. Det viktigaste för mig är att lyssna på kroppen och göra det som känns bra i stunden. Älskar att gå nya kurser, workshops och klasser och anser mig själv vara lika mycket elev som lärare. Utbildad inom Global Yoga och Yinyoga. Startade Yogabeat år 2014.


Mina klasser är: Ibland djupa, ibland lättsamma. Går mycket på känsla och tycker om att få eleverna att skratta. Älskar att jobba med teknik och ha anatomiska teman.


Därför yogar jag: För att det gör mig till en bättre människa. Yogan påminner mig ständigt om att allt är möjligt, så länge jag litar på min egen förmåga och lyssnar inåt. Dessutom är det ju så förbaskat roligt att yoga!!


Därför undervisar jag yoga: Det känns som ett kall. Jag vill att fler ska upptäcka alla sidor av yogan och upptäcka alla sidor av sig själva. Det finns inget bättre än att se hur yogan hjälper människor både med psykiska och fysiska hinder.

Favoritcitat: "Du skapar det liv du tycker att du förtjänar".

Följ Kristina på Instagram @yogabeat_kristina

Elin Lundgren

Yoga bakgrund: Som 20 åring köpte jag min första yogadvd. Så med poweryoga framför tv’n och ett mål om att kunna nå mina egna tår blev träningen lite oregelbunden de första åren, efter att jag konstaterat att Yoga inte är en lätt träningsform. Inte förrän vid 25 tog yogan fart och det jag snart ville upptäcka var att jag på min resa att nå dessa tår också fallit mer till ro. Min yoga hade nu blivit en del av min livsstil, till jag hösten 2014 bröt ryggen. Acceptansen om att inte kunna vara fysisk under lång tid blev någonting som stärkte mig som person, och lärare. Sista året har min yogaresa varit mindre fysisk och mer meditativ, en del av yogan som vi gärna förbiser. Idag börjar mina asanor att ta form igen, men skynda långsamt är min största styrka och det kan ge så mycket mer än vi tror. Utbildad inom Viryayoga nivå I-III (Yoga Alliance 200 RYT).

Mina klasser är: Dynamiska, lekfulla och tekniska. Speciellt i de fysiska klasserna, men också i de lite mer lugna. Det viktigaste ändå är att ha kul på mattan.

Därför yogar jag: Yoga för mig är ett sätt att hålla nyfikenheten uppe i hur jag själv lever, att hitta ett lugn från vår hektiska värld. Det är en ständig träning att låta sig vara mindfull och samtidigt hitta olika sätt att röra på sig.  Bara att lägga märke till att jag faktiskt andas är en upplevelse i sig.

Därför undervisar jag yoga: Min vision är att få fler människor att lyssna mer på hur kroppen faktiskt mår, och att hålla en yogaklass är antagligen det mest meningsfulla jobbet jag kan komma på.

Favoritcitat: ”Teachers open the door, you enter by yourself”.

Följ Elin på Instagram @elintlundgren

Lotta Åström

Yoga bakgrund: Har alltid älskat att röra på mig, stå på händer, klättra..vilket barn gör inte det? Gymnastiserade mig genom tonåren, sen kom yogan och kroppen kände igen rörelse, styrka, kroppskontroll. Grädden på moset var andetaget och att ALLA kunde Yoga.
Första Yogaformen"fitnessyoga" och jag möttes på ett gym -02 ..det utvecklades och jag instruerade mig vidare genom Power/ Hatha och VinyasaYoga på Yogacenter här i Jönköping där även Ashtangayogan vävdes in -07. Det meditativa med andning/rörelse blev ytterligare en dörr som öppnades.
Har fortsatt mixa som min kropp vill utefter dagsformen. Kroppen är enastående,  den visar vad den behöver och yoga är så Mycket för den
som vågar släppa in när den knackar.

Mina klasser är: Flödande grunder och precis så kraftfull/lugn/utmanande som Du vill göra av det. Jag undervisar gärna med ett leende i mungipan :)

Därför yogar jag: Gymnastiken satte spår i min kropp och yogan visade mina obalanser. Styrkan måste vara flexibel och tvärtom. Yogan visar saknad när jag försummar, styrkan när jag tillåter.
Yogan bär..stöder..håller ihop..gläder..irriterar..frustrerar.
Framför allt - stillar mina "apor".

Därför undervisar jag yoga: Att få så ett frö, att se en känsla som fastnar i kroppen, i sinnet med hjälp av andetag och rörelse. Jag har många gånger sagt till elever att kroppen låser in känslor som skalas av lite i taget genom varje yogatillfälle. När jag själv hamnade i en svår situation förstod jag hur kraftfullt vårat eget andetag är och hur yogan hjälpte mig.

Favoritcitat: Not My circus, not My monkeys"

Följ Lotta på Instagram @shanti67

Annica Roupé

Yoga bakgrund: Jag började ganska sent i livet med yoga, jag har under hela min uppväxt varit aktiv med olika former av träning framförallt gymnastik, dans och balett så yogan och dess rörelser kändes både lockande och lite bekanta för mig. 2012 var året då jag landade på yogamattan för första gången, då var det framförallt poweryoga, ashtanga och vinyasa som jag utövade. Det var av ren nyfikenhet som jag började med yoga, jag ville hitta något verktyg som kunde hjälpa mig med att reducera stress och hantera olika situationer. Jag gick in för yogan med hull och hår, läste nästan allt jag kom över och tränade ofta. I dag har yogan och dess filosofi blivit lika naturligt inslag i mitt liv som att borsta tänderna. Under 2016 utbildade jag mig som instruktör i Medicinsk Yoga hos Ulrika Berglind på Yogakraft i Linköping. Jag tycker att det är så kul att vidareutbilda mig inom yogan, gå kurser och olika workshops, få nya kunskaper och insikter.

Mina klasser: Lugna men ändå kraftfulla, jobbar mycket med andning, fokus och meditation. Tycker det är helt underbart när man ser att eleverna verkligen ”har landat” när de lämnar yogasalen efter passen.

Därför yogar jag: För att det är en helt underbar och rolig träningsform med kroppen som redskap, enklare kan det inte bli, kroppen har man ju med sig överallt. Yogan är också mitt redskap för välmående för både kropp och själ.

Därför undervisar jag yoga: Det känns fint att dela med sig av yogan, att få förmedla ”redskapet” yoga som jag själv har haft stor hjälp av i tunga perioder av livet och som också stärkt min kropp och skapat så mycket glädje.

Favoritcitat: "Att vara den rikaste mannen på kyrkogården är inte viktigt för mig. Att gå till sängs och kunna säga att vi gjort något underbart… det är viktigt för mig." / Steve Jobs

Följ Annica på Instagram @anniroupe