VÄLKOMMEN TILL JÖNKÖPINGS VARMASTE STUDIO

YOGABEAT startades 2014 av Kristina Lasan med syfte att öppna en yogastudio som var tillåtande, välkomnande och med yogaformer som tidigare inte funnits i Jönköping. Vårt unika koncept har utvecklats med åren och från den lilla lokalen på Liljeholmen har vi nu flyttat in i nybyggda lokaler på Rosenlund och öppnat Jönköpings första hot yogastudio med ca 20 klasser varje vecka. Vårt team består av 6 kompetenta lärare med olika stilar men vårt gemensamma mål är att få dig att skina.

Kristina Lasan

Yoga bakgrund: Började yoga som 18-åring utan några mål eller tankar på att detta skulle bli det viktigaste i mitt liv. Efter flera år med mycket oro och ångest blev yogan ett verktyg för mig att hantera situationer och mitt mående på ett bättre sätt. Min yoga har sen dess sett väldigt olika ut, vissa perioder känner jag att jag vill leka och jobba med diverse armbalanser och utmana mig själv fysiskt och vissa perioder vill jag ägna mig åt meditation och lugn yoga som låter mig få slappna av och inte svettas en droppe. Det viktigaste för mig är att lyssna på kroppen och göra det som känns bra i stunden. Älskar att gå nya kurser, workshops och klasser och anser mig själv vara lika mycket elev som lärare. Utbildad inom Global Yoga, Yinyoga och Traumaanpassad yoga. Blev 2020 nominerad till Årets yogalärare av Tidningen Yoga för dig. Startade Yogabeat år 2014.

Mina klasser är: Ibland djupa, ibland lättsamma. Går mycket på känsla och tycker om att få eleverna att skratta. Älskar att jobba med teknik och ha anatomiska teman.

Därför yogar jag: För att det gör mig till en bättre människa. Yogan påminner mig ständigt om att allt är möjligt, så länge jag litar på min egen förmåga och lyssnar inåt. Dessutom är det ju så förbaskat roligt att yoga!!

Därför undervisar jag yoga: Det känns som ett kall. Jag vill att fler ska upptäcka alla sidor av yogan och upptäcka alla sidor av sig själva. Det finns inget bättre än att se hur yogan hjälper människor både med psykiska och fysiska hinder.

Favoritcitat: "Du skapar det liv du tycker att du förtjänar".

Följ Kristina på Instagram @yogabeat_kristina

Lotta Åström

Yoga bakgrund: Har alltid älskat att röra på mig, stå på händer, klättra..vilket barn gör inte det? Gymnastiserade mig genom tonåren, sen kom yogan och kroppen kände igen rörelse, styrka, kroppskontroll. Grädden på moset var andetaget och att ALLA kunde yoga. Första Yogaformen "fitnessyoga" och jag möttes på ett gym -02 ..det utvecklades och jag instruerade mig vidare genom Power/ Hatha och VinyasaYoga på Yogacenter här i Jönköping där även Ashtangayogan vävdes in -07. Det meditativa med andning/rörelse blev ytterligare en dörr som öppnades.
Har fortsatt mixa som min kropp vill efter dagsformen. Kroppen är enastående,  den visar vad den behöver och yoga är så mycket för den som vågar släppa in när den knackar.

Mina klasser är: Flödande grunder och precis så kraftfull/lugn/utmanande som Du vill göra av det. Jag undervisar gärna med ett leende i mungipan :)

Därför yogar jag: Gymnastiken satte spår i min kropp och yogan visade mina obalanser. Styrkan måste vara flexibel och tvärtom. Yogan visar saknad när jag försummar, styrkan när jag tillåter.
Yogan bär..stöder..håller ihop..gläder..irriterar..frustrerar.
Framför allt - stillar mina "apor".

Därför undervisar jag yoga: Att få så ett frö, att se en känsla som fastnar i kroppen, i sinnet med hjälp av andetag och rörelse. Jag har många gånger sagt till elever att kroppen låser in känslor som skalas av lite i taget genom varje yogatillfälle. När jag själv hamnade i en svår situation förstod jag hur kraftfullt vårat eget andetag är och hur yogan hjälpte mig.

Favoritcitat: "Livet är som en kontorsstol, det gäller bara att ha rätt inställning"

Följ Lotta på Instagram @shanti67

Elin Holward

Yoga bakgrund: Som 20 åring köpte jag min första yoga-dvd. Så med Poweryoga framför tv’n och ett mål om att kunna nå långt nedanför mina egna tår blev träningen oregelbunden de första åren, tills jag något år senare insåg att yogan inte handlade om att kunna utöva en speciell position, utan vad den gjorde med mig på vägen. Det var då som yogan började rotade sig och det jag snart ville upptäcka var att jag hade fallit mer till ro, jag kände mig balanserad. Påbörjade min yogautbildning i Oslo 2013 och yogan blev snart en betydelsefull del i mitt liv. Efter en ryggfraktur under 2014 lärde jag mig att hitta acceptansen om att inte kunna vara lika fysisk, här tog den meditativa delen en viktig roll. Någonting som stärkt mig som person, och i min roll som lärare. Idag värdesätter jag den balansen mellan min fysiska och mentala yogapraktik på ett större plan. Certifierad inom Viryayoga (200 & 300 RYS) och har därefter vidareutbildat mig inom meditation, anatomi och biomekanik (hälososam rörelselära). Sedan något år tillbaka är jag också specialiserad inom post- och prenatalyoga, förlossningsförberedande andning, avslappning och profylax.

Mina klasser är: Ibland lugna, ibland mer fysiska. Alltid dynamiska och lekfulla med fokus på närvaro och andning. Jag implementerar ofta anatomin och älskar att tänka förebyggande. 

Därför yogar jag: Yoga för mig är ett sätt att hålla nyfikenheten uppe i hur jag själv lever, att hitta ett lugn från vår hektiska värld och min väg bort från smärtan. Att vara i balans med sig själv och dem i sin omgivning. När jag inte yogar och mediterar regelbundet säger kroppen ifrån. 

Därför undervisar jag yoga: Min vision är att få fler människor att lyssna till hur kroppen faktiskt mår, och att hålla en yogaklass är antagligen det mest meningsfulla jobbet jag kan komma på. Hur ofta vilar du din fulla uppmärksamhet på dina andetag? Det är en upplevelse i sig.

Favoritcitat: “Each morning we are born again, what we do today is what matters most”

Följ Elin på Instagram @elinholward

Annica Roupé

Yoga bakgrund: Jag började ganska sent i livet med yoga, jag har under hela min uppväxt varit aktiv med olika former av träning framförallt gymnastik, dans och balett så yogan och dess rörelser kändes både lockande och lite bekanta för mig. 2012 var året då jag landade på yogamattan för första gången, då var det framförallt poweryoga, ashtanga och vinyasa som jag utövade. Det var av ren nyfikenhet som jag började med yoga, jag ville hitta något verktyg som kunde hjälpa mig med att reducera stress och hantera olika situationer. Jag gick in för yogan med hull och hår, läste nästan allt jag kom över och tränade ofta. I dag har yogan och dess filosofi blivit lika naturligt inslag i mitt liv som att borsta tänderna. Under 2016 utbildade jag mig som instruktör i Medicinsk Yoga hos Ulrika Berglind på Yogakraft i Linköping. Jag tycker att det är så kul att vidareutbilda mig inom yogan, gå kurser och olika workshops, få nya kunskaper och insikter.

Mina klasser: Lugna men ändå kraftfulla, jobbar mycket med andning, fokus och meditation. Tycker det är helt underbart när man ser att eleverna verkligen ”har landat” när de lämnar yogasalen efter passen.

Därför yogar jag: För att det är en helt underbar och rolig träningsform med kroppen som redskap, enklare kan det inte bli, kroppen har man ju med sig överallt. Yogan är också mitt redskap för välmående för både kropp och själ.

Därför undervisar jag yoga: Det känns fint att dela med sig av yogan, att få förmedla ”redskapet” yoga som jag själv har haft stor hjälp av i tunga perioder av livet och som också stärkt min kropp och skapat så mycket glädje.

Favoritcitat: "Att vara den rikaste mannen på kyrkogården är inte viktigt för mig. Att gå till sängs och kunna säga att vi gjort något underbart… det är viktigt för mig." / Steve Jobs

Följ Annica på Instagram @anniroupe

Tove Abrahamsson

Yoga bakgrund: Intresset för yoga började växa ganska tidigt i mitt liv, men vågade inte riktigt först ge det ett försök. Jag hade sedan en upplevelse med meditation första gången när jag var 19 år och tänkte därefter att det här är någonting för mig. Jag började med att leta upp guidade meditationer på internet och gick för första gången på ett yogapass ett år senare. Efter ett möte med en god vän bestämde vi oss för att åka till Indien och ta reda på mer vad yogan har att erbjuda. 
Efter 4 veckor på yogaskola började jag känna hur min kropp förändrades, jag kände mig starkare, mer upprätt och mer balanserad både i kropp och i sinnet. Oroskänslor började avta och jag blev lugnare och tryggare i min existens. Jag utbildade mig till Hatha yoga instruktör för jag tänkte att den här kunskapen vill jag sprida vidare. Det bästa med yogan är att följa processen i utvecklingen, lära känna sin kropps förmågor och bli lugnare i sinnet.

Mina klasser är: Enkla att följa, försöker hålla en god blandning av styrka, balans och stretch. Jag känner in mina elever från gång till gång och anpassar med olika variationer på positionerna.

Därför yogar jag: Jag känner mig gladare, lättare, lugnare efter ett yogapass och oftast har jag lärt mig något nytt varje gång antingen kroppsligt eller själsligt.

Därför undervisar jag yoga: Det har för mig varit en av de starkaste upptäckterna i mitt liv och jag älskar att sprida kunskaper och erfarenheter vidare. Att få vara med och se en elevs utveckling är otroligt roligt och givande.

Favoritcitat: ”Your vibe attracts your tribe”

Följ Tove på Instagram @toveabrahamsson

Johan Lusth

Yogabakgrund: Jag har alltid haft ett väldigt aktivt liv och tränat väldigt mycket, främst på gym. Insåg att ju starkare jag blev, desto mindre rörlig blev jag. 
Min första kontakt med yoga var Bikram Hot Yoga. Från det sökte jag mig vidare inom yogavärlden och provade på lite olika stilar, där jag tillslut fastnade för Vinyasa flow. 
Jag gillar variationen, lekfullheten och den fysiska utmaningen. 
För 10 år sedan gick jag min YTT och började jobba på Yoga Republic på Phuket. YTT på Vikasa Yoga öppnade upp mitt intresse för meditation, andning och den spirituella biten.

Mina klasser: Ofta ganska fysiskt utmanande, men det finns också utrymme för andning, meditation och lekfullhet. 

Därför yogar jag: För att hålla kroppen i fysisk och mental god form och det är en träningsform man allltid kan ta med sig. 

Därför undervisar jag yoga: Jag vill dela med mig av min kunskap och passion och få fler människor att upptäcka yogan, särskilt killar ;)

Favoritcitat: ”Gör vad du kan med det du har där du är”

Följ Johan på Instagram @johan_lusth

Yogabakgrund: Yogan kom in mycket sent i mitt liv. Har alltid tränat mycket och varit aktiv på olika sätt. Tävlingssimmade som ung. Senare i livet blev det mycket gym, spinning och landsvägscykling. Efter en ryggskada 2008, som medförde mycket smärta, hade jag svårt att hitta en träningsform som passade mig. Började lite smått med yinyoga (ska sägas att största problemet då va att komma ner på mattan). Kände direkt att det här va något för mig. Bara andningen gjorde efter hand att jag kunde slappna av och smärtan minskade.
När jag sen prövade medicinska yogan då va lyckan gjord. Att sitta/ligga på mattan och andas sköna djupa andetag tillsammans med rörelser som både kan vara lugna men ändå kraftfulla. Gick i flera år på medicinsk yoga och kände med tiden att jag ville utbilda mig och förmedla detta fantastiska redskap ” din kropp ditt andetag”. Utbildningen har jag gjort i Stockholm och Linköping.

Mina klasser är: Lätta att följa, inga stående positioner. Sitta och ligga på mattan, går även bra att göra det på en stol. Fokus på andningen, långsamma rörelser, känna in kroppen sinnet vad behöver jag idag och jobba ut efter din egna dagsform. Meditation.

Därför yogar jag: Ett måste för mig. Att känna min kropp att känna inåt vad jag behöver just idag. Yogan gör mig stark både kroppsligt och mentalt och ger mig en otrolig glädje.

Därför undervisar jag: Fantastiskt att få dela med sig av det som jag känt har hjälpt mig. Att flera kan  få upptäcka yogan som en hjälp i olika situationer, t ex  smärta stress men framförallt glädjen i yogan.

Favoritcitat: ”Eftersom du är levande är allt möjligt”

Följ Birgitta på Instagram @solros05