Vad är Yoga?
Du är säkert bekant med yoga som en sorts fysisk träning som sägs gynna flexibilitet och en känsla av lugn. Det är sant att yoga kommer att hjälpa dig att sitta, stå, gå i trappor, sova, smälta mat och andas bättre. Men vad du kanske inte vet är att detta bara är början på vad yoga har att erbjuda.

Yoga är en gammal lära (omkring 5000 år) om hur man kan upprätthålla hälsa genom att skapa ett samband mellan kropp och själ. Att vara i nuet under ett yogapass för att sedan ta med sig den känslan i vardagen. Ordet yoga betyder union (förening).

Yoga skiljer sig från andra träningsformer på många sätt. I yogan kan man inte tävla. Du får inget första pris om du kan gå ner i spagat. Du är där för din egen skull och läraren går runt och assisterar (hjälper till i olika positioner). Du kan yoga om du har en skada, men säg till din lärare innan för att hon/han ska kunna hjälpa dig på bästa sätt.

 

Fysisk träning


Under ett yogapass gör vi rörelser som stretchar och stärker våra muskler. Vi skapar en bättre hållning och cirkulation i hela kroppen vilket gör att vi hjälper kroppen till en bättre hälsa. Många av oss är sneda i kroppen, olika starka på höger och vänster sida och olika långa i våra muskler. Under ett yogapass jobbar vi med båda sidorna lika mycket för att skapa balans.

Mental träning 


Vi tränar inte bara den fysiska kroppen. Under ett yogapass tränar du din koncentrationsförmåga, din förmåga att vara i nuet och din medvetenhet. Det är som ett träningspass för hjärnan också. Vi riktar all uppmärksamhet inåt i kroppen så när du yogat ett tag kommer du säkert uppleva att du blir mer kroppsmedveten  och att du lär känna dig själv på nytt.

Yoga på jobbet?

Är du chef eller personalansvarig? Värnar du om din personal? Upplever du att personalen känner sig stressad? Är det hög sjukfrånvaro? Lider många av nackont, huvudvärk eller stelhet? Testa yoga!
Vi skräddarsyr program som passar just din personal. Är du anställd? Tipsa din chef! 
Möjlighet att boka enstaka pass eller en hel kurs på tex. 10 tillfällen.